"Smażony camembert to wspaniała alternatywa dla schabowego. Doskonały jako danie kolacyjne (oczywiście nie jedzone zbyt późno :-), jak i ciepła przystawka. A podany w towarzystwie sałatki, na którą przepis zamieściłam TU, i borówek lub żurawin to prawdziwa satysfakcja dla podniebienia. Całość idealnie dopełni kieliszek wytrawnego, koniecznie czerwonego, wina."
Składniki:
- ser pleśniowy camembert (1 na osobę)
- jajko
- bułka tarta
- sól
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ser, świeżo wyjęty z lodówki, przekroić na dwa krążki. Jajko posolić i rozbić widelcem. Camembert panierować w jajku, bułce, znowu w jajku i ponownie w bułce i smażyć z obu stron, na średnim ogniu, do zrumienienia. Podawać z borówkowym lub żurawinowym kleksem. Smacznego!
Przyznam że nie jadłam jeszcze :) wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuń