Szukaj na tym blogu

wtorek, 7 lutego 2012

Naleśniki z serem z jagodowym kleksem

"Niby nic, zwykłe naleśniki, zrobione, jak zawsze u mnie, "na oko". Puszyste, na zewnątrz chrupiące, mmm ..., no i uwielbiam właśnie taki ich sposób podania."

Składniki:
  1. naleśniki - przygotowane wg własnych upodobań
  2. jogurt bałkański (pyszny, tak gęsty, że można kroić :-)
  3. dżem - najlepszy jagodowy :-)
  4. serek śmietankowy (może być wiaderkowy) lub twarożek ze śmietanką, leciutko (!) posłodzony lub zupełnie bez cukru
  5. olej do obsmażania  
Sposób przygotowania:

Naleśniki posmarować serkiem, złożyć w kopertę. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz. Na każdym naleśniku nałożyć hojną porcję jogurtu bałkańskiego a na wierzchu duży kleks z dżemu jagodowego. Delicje!

Przepisy dodaję do akcji:


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Zaręczam, że tak też smakowały :-). Pozdrawiam ze smakiem!

      Usuń