Szukaj na tym blogu

wtorek, 28 lutego 2012

Pasta kanapkowa I

"Po zrobionym wczoraj paprykarzu szczecińskim zostało już tylko wspomnienie. A że ostatnio nie mam w ogóle ochoty na żadne wędliny na kanapki, postanowiłam zrobić pastę. Zrobiłam ją z tego, co miałam w lodówce. Wyszła baaaardzo dobra :-)."

Składniki (proporcje wg własnych upodobań):
  •  jajka ugotowane na twardo
  • puszka tuńczyka w zalewie (odcedzić)
  • suszone pomidory w zalewie
  • kilka łyżek majonezu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować (najlepiej niezbyt dokładnie, tak, aby widoczne były kawałki). Przełożyć do salaterki i na wierzchu skropić kilkoma kroplami oleju z suszonych pomidorów.


Przepis dodaję do akcji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz