"Propozycja na szybki obiad: penne z hiszpańską, paprykową kiełbasą chorizo. Kiełbasę kupiłam po raz pierwszy i planowałam przeznaczyć go na gulasz z kurczaka z ciecierzycą wg Małgosi z Pobitychgarów. Jednak dziś, brak czasu sprawił, że wykorzystałam chorizo w inny, nie tak wyszukany sposób. Ale też wyszło bardzo smacznie."
Składniki:
- 1 paczka makaronu penne
- 1 "laska"chorizo
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej, słodkiej papryki
- 8-9 suszonych pomidorów w oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. W czasie, gdy makaron się gotuje, na patelni przesmażyć pokrojone: w plasterki - chorizo, w piórka - cebulę i w paski - paprykę i pomidory. Posolić i popieprzyć do smaku. Makaron przecedzić, wrzucić na patelnię. przemieszać i gotowe.
oo moje smaki, makaron i sałata rukola :) mniamm
OdpowiedzUsuńA może dodasz przepis do konkursu http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka akcji.
OdpowiedzUsuńMmm ,to do mnie przemawia ... zwłaszcza ta sałatka... Jeśli chodzi o chorizo ,to włosi chyba nie jedli naszej Polskiej myśliwskiej ,o niebo lepsza! :) Porównuje bo smak podobny ,a wszyscy się zachwycają tym hiszpańskim specjałem :)
OdpowiedzUsuńmniam ślinka mi już cieknie :) :*
OdpowiedzUsuń