Szukaj na tym blogu

sobota, 3 marca 2012

Pizza ... dla każdego coś dobrego

"Dziś jedna pizza, ale w czterech wariantach. Dla każdego coś dobrego. Ciasto robię tak,  jak w tym przepisie, czyli za pomocą malaksera. Prosto i pysznie."

Sposób przygotowania:
Gotowe ciasto rozłożyć, używając tylko rąk, a nie wałka, na natłuszczonej oliwą blasze. Kłaść ulubione dodatki (z wyjątkiem sera ) i odstawić do podrośnięcia na około 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Wstawić blachę i piec około 15 - 20 minut. Po tym czasie posypać serem (dla mnie najlepsza jest tarta mozzarella) i ponownie wstawić do piekarnika, ale tylko do czasu roztopienia się sera.
Dziś, wyjątkowo, z powodu w ostatniej chwili odkrytego braku keczupu, podałam pizzę z sosem czosnkowym i słodkim sosem tajskim chilli. Oba sprawdziły się świetnie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz