Szukaj na tym blogu

środa, 21 marca 2012

Kasza manna z sosem malinowym

"Najprostszy pod Słońcem deser, który dziś zastąpił mi kolację. Mój mąż go uwielbia. Zresztą nie tylko on. Jak to dobrze, że mam jeszcze w zamrażarce zapasy malin :-)."

Sposób przygotowania:
Ugotować kaszę manną na mleku, na dosyć gęsto. Po wyłączeniu gazu, wlać odrobinę śmietanki 30%, wsypać cukier wanilinowy i porządnie wymieszać. Wlać do miseczek i pozostawić do ostygnięcia. Wystudzone wyjąć z naczynek, układać na talerzu (jak babki w piaskownicy :-) i polać prostym sosem malinowym. Zrobiłam go z lekko rozmrożonych malin, lekko posłodzonych i zmiksowanych w blenderze. Na wierzchu ułożyć kilka malin i jeść, mrucząc z zachwytu :-)!

Przepis dodaję do akcji:
 

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam taką kaszę manną, a ja mam zapas jagód w zamrażalce będzie pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super, jeszcze nie robiłam takiej kaszki, a tak nie wiele trzeba :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj! Mam ochotę dzisiaj znowu ja zrobić :-)

      Usuń
  3. wygląda bardzo kusząco, mmm ten sos :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ugotowac kasze na gesto? Jakies proporcje?;>

    OdpowiedzUsuń