"Szybki, niewyszukany deser, który może zastąpić kolację. Pochwała prostoty."
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- 1 op. cukru wanilinowego
- truskawki (ja użyłam mrożonych)
- kilka łyżek jogurtu greckiego
Przygotowanie:
Ryż ugotować na mleku. (Ja ryż zawsze gotuję w specjalnym naczynku, w mikrofalówce. Kupiłam go jakiś czas temu w Lidlu, za niewielkie pieniądze, i bardzo sobie chwalę.) Po ugotowaniu wymieszać z cukrem wanilinowym i lekko ubitą śmietanką. Truskawki lekko odmrozić i zmiksować (ewentualnie dodając odrobinę cukru).
Mniam
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie www.deserlandia.blogspot.com
Wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń