Szukaj na tym blogu

sobota, 19 maja 2012

Pasta kanapkowa z jajkami, pieczarkami i cząbrem

"Pyszna alternatywa dla wędlin."
Składniki:
  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
  • pół kilo pieczarek
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • suszony cząber
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na oleju. Wystudzić. Jajka ugotować, obrać. Wszystkie składniki wrzucić do malaksera (z wyjątkiem natki) i zmiksować. Doprawić solą,  pieprzem i cząbrem. Wymieszać z natką.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie pasty do chleba, pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię bardzo podobnie i jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń