"Zdjęcie: fatalne, sałatka: pyszna! Do tego lekka i pełna zdrowia. Granat fantastycznie się tu komponuje. Polecam!"
Składniki:
- kawałek sałaty lodowej pokrojonej w paski
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
- 1 avocado (miąższ wybrany małą łyżeczką)
- 1/3 ogórka "węża" pokrojonego w słupki
- 1 granat (przekroić na pół, każdą połówkę układać na dłoni, wypukłością do góry, i uderzać dużą łyżką - nasionka granatu same wpadną nam do ręki)
- 1 sos francuski (lub inny ulubiony) Knorr (lub sos vinegrette własnej produkcji) + 3 łyżki wody + 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Jeszcze takiej nie jadłam. A z tymi zdjęciami to różnie bywa, szczególnie teraz gdy wieczór szybko nadchodzi ale przecież najważniejsze jest to co na talerzu - prawda? :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Najważniejsze co w "paszczy" :):):)
UsuńMuszę zrobić mojemu Mężowi - ostatnio ma fazę na awokado :)
OdpowiedzUsuńZrób koniecznie! I nie zapomnij o granacie bo zaprawdę dużo daje.
UsuńLecę po awokado i do roboty. Pyszotka.
OdpowiedzUsuń