Szukaj na tym blogu

czwartek, 16 stycznia 2014

Sałatka z avocado i granatem

"Zdjęcie: fatalne, sałatka: pyszna! Do tego lekka i pełna zdrowia. Granat fantastycznie się tu komponuje. Polecam!"

Składniki:
  • kawałek sałaty lodowej pokrojonej w paski
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • 1 avocado (miąższ wybrany małą łyżeczką)
  • 1/3 ogórka "węża" pokrojonego w słupki
  • 1 granat (przekroić na pół, każdą połówkę układać na dłoni, wypukłością do góry, i uderzać dużą łyżką - nasionka granatu same wpadną nam do ręki)
  • 1 sos francuski (lub inny ulubiony) Knorr (lub sos vinegrette własnej produkcji) + 3 łyżki wody + 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Wszystko wymieszać z rozrobionym sosem i zajadać!
Przepis dodaję do akcji:

Niskokaloryczny styczeńW Nowy Rok z SuperFoods

5 komentarzy:

  1. Jeszcze takiej nie jadłam. A z tymi zdjęciami to różnie bywa, szczególnie teraz gdy wieczór szybko nadchodzi ale przecież najważniejsze jest to co na talerzu - prawda? :)

    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najważniejsze co w "paszczy" :):):)

      Usuń
  2. Muszę zrobić mojemu Mężowi - ostatnio ma fazę na awokado :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrób koniecznie! I nie zapomnij o granacie bo zaprawdę dużo daje.

      Usuń
  3. Lecę po awokado i do roboty. Pyszotka.

    OdpowiedzUsuń