"Nagotowałam kaszy jaglanej co niemiara, trzeba było więc ją zagospodarować. Była już w wersji smażonej z jajkiem (pyyyycha!) a teraz w wersji deserowej: mus z bananami. Przepis wypatrzyłam na Kaszomanii a od siebie dodałam jogurt bałkański i pyłek kwiatowy. Niestety zrobiłam z połowy porcji (miałam tylko jednego banana), więc wyrywaliśmy sobie na przemian miseczkę:):):)"
Składniki:
- szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
- 2 banany
- łyżka miodu
- kilka łyżek jogurtu bałkańskiego
- łyżka pyłku kwiatowego
Przygotowanie:
Kaszę, banany i miód zblendować. Przełożyć do miseczek. Na wierzchu położyć 1-2 łyżki jogurtu i posypać pyłkiem.
pyszna, słodka jaglanka!
OdpowiedzUsuńPrzykładam rękę do wyrywania miseczki. :)
OdpowiedzUsuń