Szukaj na tym blogu

środa, 21 sierpnia 2013

Mrożony jogurt

"Co prawda nie ma już trzydziestostopniowych upałów, ale taki mrożony jogurt smakuje niezależnie od pogody. Jego przygotowanie okazało się niebywale proste, jestem bowiem szczęśliwą posiadaczką maszynki do robienia lodów. Maszynkę kupiłam już 2 lata temu i, prawdę mówiąc, lody robiłam tylko raz. Stała zapomniana w zakamarkach spiżarni. Aż do wczoraj. Jogurt zrobiłam na  wielką prośbę mojej córci - wielkiej fanki mrożonych jogurtów. Teraz do fanów dołączyliśmy również ja oraz mój mąż."

Składniki:
  • duże opakowanie jogurtu bałkańskiego
  • sok z połówki cytryny
  • 3-4 łyżki syropu pomarańczowego
  • kilka łyżek cukru pudru (do smaku - ja lubię kwaśne)
  • do przybrania: sezonowe owoce, drażetki typu m&m's, orzechy, żelki, etc.
Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem, sokiem cytrynowy i syropem pomarańczowym. Dalej postępować wg instrukcji dołączonej do maszynki do lodów:)
Podawać przybrane owocami i innymi ulubionymi dodatkami.

Przepis dodaję do :
Z dziećmi i dla dzieciAkcja lodowa 2013

1 komentarz:

  1. Uwielbiam kupny, ale nigdy jeszcze nie robilam w domu... Moze czas sprobowac?

    OdpowiedzUsuń