Składniki puree (dla 3-4 osób):
- 3 bataty
- 1 łyżka masła (można w zamian lub dodatkowo dać słodką śmietankę 2-3 łyżki)
- sól, pieprz, chilli w płatkach
Bataty obrać, pokroić na kawałki równej wielkości i ugotować w osolonej wodzie. Po odcedzeniu utłuc puree z dodatkiem masła/śmietanki, posolić, popieprzyć i posypać płatkami chilli.
"Schabowe" z boczniaka:
Jajko roztrzepać z dodatkiem soli.
Boczniaki panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z dwóch stron.
Buraczki po ukraińsku: u mnie
Ale pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuńSuper obiad - pyszny i domowy. My w szybkapizza.pl mamy niektóre domowe dania, jak np. schabowy, ale Twój schabowy z boczniaka brzmi po prostu rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńWow, taki schabowy to nawet Witek pochłonąłby w tempie przyspieszonym. :)
OdpowiedzUsuńSuper obiad! :)
OdpowiedzUsuńWyszły pyszne :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze batatów...
OdpowiedzUsuń