"Klasyczny "Bałagan z Eaton" to to nie jest, ale ta wersja jest nie mniej smaczna. Proporcji nie podaję, bo robiłam na oko:)"
Składniki:
- serek mascarpone
- śmietana 36%
- biała czekolada
- beziki
- przecier truskawkowy leciutko słodzony (moje mrożone zapasy)
- borówki
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubić.
Serek rozetrzeć z rozpuszczoną czekoladą. Dodać bitą śmietanę i wymieszać, dokładając też pokruszone na niezbyt małe kawałki beziki.
W wysokich szklankach/kieliszkach/pucharkach układać: warstwę śmietankowo-serową, przecier truskawkowy i zmów warstwę śmietankowo-serową.
Wierzch udekorować borówkami i kawałkami bezików. Schłodzić w lodówce.
świetne, pycha:D
OdpowiedzUsuńrewelacja, aż ślinka cieknie jak na to patrzę:)
OdpowiedzUsuńSmaczny i prosty deser ,zapraszam do siebie na serduszka maloinowe :)
OdpowiedzUsuńhttp://mariola1975.blogspot.com/2014/02/walentynkowe-serduszka-malinowe.html
Ten bałagan bardzo popieram. Twój artystyczny nieład w kieliszku to pychotka.
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmmm, ale pyszności!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuń