"Kolorowo, smacznie i treściwie. Ostrość marynowanego kurczaka i wyrazistość koziego sera przełamane słodyczą granatu i sosu balsamico. Polecam!"
Składniki (proporcje dowolne):
- sałata lodowa
- roszponka
- kozi ser pleśniowy
- czerwona papryka
- czerwona cebula
- granat
- pierś kurczaka zamarynowana w sosie sojowym, płatkach chili, miodzie, soku z limonki, oliwie i imbirze (1-2 godziny w lodówce) i usmażona na patelni grillowej
- sos winegret
- sos balsamico
Przygotowanie:
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńTo dopiero smakołyk! Świetna kompozycja smaków!
OdpowiedzUsuńWygląda super. Jak zawsze;-) Chciałabym kiedyś trafić na imprezę kulinarną przygotowaną przez Ciebie! Same pyszności!
OdpowiedzUsuńLekka i pożywna. Lubię takie połączenia. Świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńBombowa, a raczej wybuchowa (za sprawą granatu) ta sałatka.
OdpowiedzUsuń