Szukaj na tym blogu

sobota, 22 listopada 2014

Pasta rybna kanapkowa - pyszności

"Wymyślona naprędce, z tego co miałam w lodówce i z tego co mi zostało z obiadu:) Z pieczonego łososia, pieczonej papryki i smażonego dorsza.  Wyszło przepysznie."

Składniki:
  • 400 g łososia (filet)
  • 1 smażony filet (niewielki) z dorsza (u mnie pozostałość po obiedzie)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1-2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz, tabasco
  • odrobina szczypiorku
Przygotowanie:
Z łososia  zdjąć skórę, mięso posolić, popieprzyć. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, na 20 minut. W tym samym czasie upiec paprykę (należy przekroić ją na pół, wyjąć gniazdo nasienne i ułożyć na blasze, skórką do góry). Gdy skórka na papryce porządnie się upiecze, to sygnał, aby włożyć ją do foliowego woreczka na ok. 10 minut - po upływie tego czasu skórka powinna dać się usunąć bez trudu. Paprykę pokroić drobno, tak, jak i czerwoną cebulę.
Po upieczeniu łososia rozdrobnić, dodać podobnie rozdrobnionego smażonego dorsza, paprykę i cebulę. Doprawić solą, pieprzem i tabasco. Wymieszać z dodatkiem majonezu i dodać drobno posiekany szczypiorek.

3 komentarze:

  1. Coby nie powiedzieć to pysznie brzmi i dobrze wygląda. Nic tylko zaczerpnąć z miseczki i zajadać. A że nie wypada gadać z pełnymi ustami to cicho sza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rzeczywiście wygląda bardzo zachęcająco :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń