"Tylko dwa składniki (nie licząc oliwy z suszonych pomidorów) a pasta jakże bogata w smaku. Nie trzeba nawet specjalnie doprawiać. Wystarczy jedynie zmiksować ugotowaną ciecierzycę (lub tą zapuszkowaną - to moja opcja :) z dużą ilością suszonych pomidorów (co najmniej pół słoika na puszkę ciecierzycy), dodając 2-3 łyżki (lub nieco więcej w razie potrzeby) oliwy od pomidorów. Polecam też pastę z ciecierzycy i awokado!"
Zakładki
- ciasta i ciasteczka (112)
- desery (77)
- gołąbki (9)
- kuchnia orientalna (9)
- łosoś (24)
- Mięsa (53)
- muffinki (14)
- napoje (7)
- niski IG (11)
- obiady i kolacje (275)
- pasty kanapkowe (28)
- pieczywo (14)
- przetwory (21)
- przystawki (4)
- ryby (40)
- sałatki (30)
- serniki (33)
- śniadania (112)
- wegetariańskie (151)
- wypieki wytrawne (28)
- z szybkowaru (6)
- zupy (28)
Szukaj na tym blogu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Rzeczywiście proste przygotowanie więc chętnie taką zrobię, super pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo ty do mojego kolacyjnego hummusu dodałaś suszonych pomidorów , ja na to nie wpadłam, choć pomidory stały w lodówce. Zgroza
OdpowiedzUsuńDla mnie ta pasta jest lepsza od hummusu. To samo potwierdza rodzina:)
Usuń