"Oj, pyszna dziś była kolacja :) Dopełnieniem całości był kieliszek czerwonego, wytrawnego wina. Mmmm, ... jak mi błogo :)"
Składniki spodu (na 4 tartaletki, średnica 10 cm):
Składniki nadzienia:
- konfitura z czerwonej cebuli
- gorgonzola
- 2 figi
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, zawinąć je w folię i włożyć na co najmniej pół godziny do lodówki.
Przygotować konfiturę, np. z mojego przepisu :) Wystudzić.
Ciasto podzielić na 4 kawałki.
Każdy rozwałkować i wylepić nimi foremki. Dno nakłuć widelcem.
Na dnie ułożyć konfiturę. Na wierzchu kawałki gorgonzoli i po 2 figowe plasterki.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec ok. 15-20 minut, do zrumienienia ciasta.
Ciekawy przepis i wyglądem tez przyciąga, zastanawia mnie jak smakuje?:)
OdpowiedzUsuńpiekny, przepiekny:) pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMoje smaki. Bardzo lubię konfiturę z czerwonej cebuli. Z figami nie próbowałam, więc ta propozycja mnie zaintrygowała :)
OdpowiedzUsuń