Szukaj na tym blogu

sobota, 23 czerwca 2012

Sałatka orientalna z ogórka i zielonej peperoni

"Bardzo fajna alternatywa dla mizerii. Ostra sałatka, słodko-kwaśna. Pyszna!"

Składniki:
  • 2 średnie ogórki szklarniowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona peperoni
  • 30 ml octu ryżowego
  • 2,5 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka sosu sojowego (jasnego)
  • odrobina pieprzu
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 2 łyżki oleju ryżowego
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć i pokroić w cienkie plastry (bez obierania). Cebulę pokroić w cienkie paseczki a papryczkę peperoni pokroić wraz z pestkami na niewielkie kawałki. Wszystko zalać mieszaniną zrobioną z: octu, sosu sojowego, soli, pieprzu, cukru, sosu tabasco  i oleju. Wymieszać i gotowe!

Przepis dodaję do akcji:
 

2 komentarze: