"Zdjęcie nieciekawe, ale owsianka przepyszna! Polecam! Inspirację znalazłam TU."
Składniki:
- 1 szklanka mleka + dodatkowe 1/2 szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego
- 1 i 1/2 łyżki proszku budyniowego (ja użyłam cytrynowego)
- 5 łyżek płatków owsianych (górskich) - robiąc kolejny raz dodałam więcej bo lubię gęściejszą owsiankę
- 1 łyżeczka cukru
- owoce
Przygotowanie:
Do garnuszka wlać 1 szklankę mleka, wsypać płatki owsiane i zagotować. W tym czasie w 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy i cukier. Miksturę wlać do gotującej się owsianki, energicznie mieszając by nie zrobiły się grudki. Chwilę trzymać na ogniu - do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi owocami.
Z truskawkami, poziomkami i jagodami kamczackimi. |
Z truskawkami i owocami kaki. |
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz