Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 25 listopada 2013

Pasta kanapkowa z pieczonego łososia

"Nieważne, jaką ilość bym zrobiła - znika w oka mgnieniu! Jest rewelacyjna! Najlepiej smakuje nam na opieczonym chlebku."

Składniki:
  • ok. 500 g łososia (filet ze skórą)
  • 1-2 ogórki konserwowe
  • kawałek papryki marynowanej
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 1/3 świeżej czerwonej papryki
  • 1 biała cebula
  • 6-7 kaparów
  • sól, pieprz
  • kilka kropel sosu tabasco
  • 1 łyżka majonezu
Przygotowanie:
Łososia pozbawić skóry, umyć, osuszyć i upiec - najlepiej wg TEGO przepisu (jest naprawdę doskonały).
Upieczonego łososia, po ostudzeniu, rozdrobnić widelcem. 
Wszystkie dodatki pokroić w drobną kosteczkę, dodać do łososia, przyprawić a na końcu wymieszać z łyżką majonezu.
Przepis dodaję do akcji:
Śniadania do pracy/szkoły

6 komentarzy:

  1. jak tam zachwalasz to muszę spróbować bo lubię pasty kanapkowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszelkie pasty, mniam...
    Pozdrowionka.

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę zrobić :) Mój Mąż uwielbia wszelkie pasty, będzie zachwycony :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurcze, zupełnie nie wiem czemu nigdy nie robię pasty z pieczonego łososia... skoro często piekę i uwielbiam łososia ! Dzięki za pomysł!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A pasta jest doprawdy rewelacyjna! Pozdrawiam!

      Usuń
  5. O ja Cię. Pasta z pieczonego łososia brzmi rewelacyjnie. Zaglądam w składniki, to naprawdę musi być obłędne. Do wypróbowania, jestem bardzo ciekawa.
    Dziękuje za wpis w akcji śniadaniowej

    OdpowiedzUsuń