"Zdrowo, smacznie, aromatycznie, prosto, szybko a nawet wykwintnie. I dobre dla diabetyków. Same zalety. Źródło: TU."
Składniki:
- 4 filety soli
- serek typu almette (śmietankowy - u mnie czosnkowy)
- kilka gałązek kopru
- kilka listków bazylii
- 1 dymka
- 4 łyżki migdałów w płatkach
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- olej
Przygotowanie:
Filety rozmrozić i osaczyć z wody.
Serek rozetrzeć i dodać posiekane: koperek, bazylię, czosnek oraz dymkę. Doprawić solą i pieprzem.
Na środku każdego fileta układać masę serową, uważając by nie wychodziła poza krawędź ryby.
Filet zwinąć tak, aby szersza część była na dole.
Naczynie, w którym ryba będzie pieczona posmarować olejem, układać roladki, smarować po wierzchu olejem i posypać płatkami migdałów
Naczynie, w którym ryba będzie pieczona posmarować olejem, układać roladki, smarować po wierzchu olejem i posypać płatkami migdałów
Piec 20 min w 180 stopniach.
Ja podałam roladki z mieszanką ryżu pełnoziarnistego oraz kaszy bulgur, wymieszaną z podsmażoną tartą marchewką, pietruszką i porem i doprawioną słodką śmietanka, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz