Szukaj na tym blogu

piątek, 1 grudnia 2017

Pieczone roladki z soli, nadziewane serkiem i ziołami

"Zdrowo, smacznie, aromatycznie, prosto, szybko a nawet wykwintnie. I dobre dla diabetyków. Same zalety. Źródło: TU."

Składniki:

    - 4 filety soli
    - serek typu almette (śmietankowy - u mnie czosnkowy)
    - kilka gałązek kopru
    - kilka listków bazylii
    - 1 dymka
    - 4 łyżki migdałów w płatkach
    - 1 ząbek czosnku
    - sól, pieprz
    - olej

Przygotowanie:
Filety rozmrozić i osaczyć z wody.
Serek rozetrzeć i dodać posiekane: koperek, bazylię, czosnek oraz dymkę. Doprawić solą i pieprzem.
Na środku każdego fileta układać masę serową, uważając by nie wychodziła poza krawędź ryby. 
Filet zwinąć tak, aby szersza część była na dole.
Naczynie, w którym ryba będzie pieczona posmarować olejem, układać roladki, smarować po wierzchu olejem i posypać płatkami migdałów
Piec 20 min w 180 stopniach. 
Ja podałam roladki z mieszanką ryżu pełnoziarnistego oraz kaszy bulgur,  wymieszaną z podsmażoną tartą marchewką, pietruszką i porem i doprawioną słodką śmietanka, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz