Szukaj na tym blogu

piątek, 21 października 2016

Sałatka z marynowanych buraczków i fasoli

"Pyszna!"

Składniki:
  • 1 słoik marynowanych buraczków (0,9 l)
  • 1 puszka fasoli (użyłam białej) 
  • 1 duże, winne jabłko
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraczki odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę. 
W kostkę pokroić również  jabłko oraz jajka na twardo. Dodać fasolę odcedzoną z zalewy i przepłukaną na sicie zimną wodą. Wszystko wymieszać, dodać majonez, sól, pieprz i gotowe.

1 komentarz:

  1. Bardzo przypomina mi Krymskie sałatki mojej prababki. Ale mi się zrymowało. Nie mniej jednak pycha (jeśli ma się marynowane buraczki).

    OdpowiedzUsuń