Szukaj na tym blogu

środa, 29 stycznia 2020

Pełnoziarniste gofry z kremem z awokado i skyrem - bez cukru


"Pełnoziarniste gofry z czekoladowym kremem z awokado słodzonym erytrytolem, podane ze skyrem, płatkami migdałów i kiwi. PYCHA!"

Gofry (źródło TU):
1 jajko
1 szklanka mleka
ok. 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej (u mnie pszenna 1850 z Lidla)
50 ml oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajko zmiksować z olejem. Dodać mleko i sól - miksujemy. Stopniowo dosypywać mąkę i pdp.
Krem z 🥑:
1 super dojrzałe awokado
2-3  łyżki gorzkiego kakao
Szczypta soli
2 łyżki dowolnego mleka
Puder z erytrytolu (mielę w młynku do kawy) - do smaku.

2 komentarze:

  1. Aż nabrałem ochoty na takie gofry ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki krem z awokado można też "poslodzic" bananem, a kakao zamienić na karob 😊

    OdpowiedzUsuń