wtorek, 14 sierpnia 2012

Karmelizowana marchewka z płatkami chili

"Szukając dodatku do dzisiejszego obiadu, znalazłam w zakamarkach zamrażarki mini  marchewki. Poszperałam w sieci i zainspirowana przepisem Pauli zrobiłam swoją wersję karmelizowanych marchewek. Pycha!"

Składniki:
  • 450 g mini marchewek (mrożonych)
  • 200 ml wody
  • 4-5 łyżek brązowego cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2-3 szczypty suszonych płatków chili (lub więcej :-)
  • 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Marchewki zalać wodą, dodać pozostałe składniki i gotować bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając. Marchewki są gotowe, gdy woda wyparuje i wytworzy się smakowity karmelowy sosik. 

Przepis dodaję do akcji:
 

4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na dodatek do drugiego dania, i jaki szybki!

    OdpowiedzUsuń
  2. boskie marcheweczki:)nie miałam płatków dodalam tabasco i również wyszło smacznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń