tag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post6293715250507200628..comments2024-03-28T06:21:15.972+01:00Comments on Kulinarna pasja: Pasztet z selera - przepysznyjelkahttp://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-40675636115922468582022-03-29T11:06:52.332+02:002022-03-29T11:06:52.332+02:00Proszę podać ile potrzeba selera w kg?Proszę podać ile potrzeba selera w kg?Jolahttps://www.blogger.com/profile/06224057313401567223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-14253652494484426632021-02-02T00:18:13.345+01:002021-02-02T00:18:13.345+01:00Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecz...Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!naleśnikihttps://www.nalesniki.eu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-5148852470084518482020-12-15T10:08:20.570+01:002020-12-15T10:08:20.570+01:00Czy ten pasztet można zamrażać? Piekłam go 2 razy,...Czy ten pasztet można zamrażać? Piekłam go 2 razy, jest przepyszny, ale teraz chcę go zrobić wcześniej Wiolahttps://www.blogger.com/profile/12378477534006308598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-51296048060583296152020-12-15T10:04:06.035+01:002020-12-15T10:04:06.035+01:00Czy ten pasztet można mrozić?Czy ten pasztet można mrozić?Wiolahttps://www.blogger.com/profile/12378477534006308598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-17761963926508935812018-03-30T19:47:57.995+02:002018-03-30T19:47:57.995+02:00Zrobilam...
Z 0.8kg pieczarek, 3 jajka, 1 mała cuk...Zrobilam...<br />Z 0.8kg pieczarek, 3 jajka, 1 mała cukinia, duża cebula,3zabki czosnku, łyżeczka masła, łyżeczka oliwy, dwie łyżki bułki tartej i 3lyzki płatków owsianych zmielonych, Gałązka koperku.<br />Pieczarki, cebulę,czosnek i cukinię przesmażylam na łyżce masła. Jajka, bułkę, zmielone płatki połączyłam razem. Do tego dałam warzywa i zblendowalam. Posiekaną gałązkę koperku wrzuciłam na koniec.<br />Formę wysmaeowalam olejem. Nadmiar odlalam. Ułożyłam cienką warstwę masy,na to dałam jajko (bo Wielkanoc:) ) i przykrylam reszta masy. Na górę dałam pokrojoną pieczarkę i obsypalam ostra papryka.<br />Piekłam 45min w piekarniku parowym z opcją grill w 200st. <br />Jejku.... Takie dobre że szok. <br />Ten z selerem to pikuś. Zwariowałam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07658033852050381655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-69845676755180319562018-03-20T16:28:28.070+01:002018-03-20T16:28:28.070+01:00Jak zrobisz, to podziel się wrażeniami:)Jak zrobisz, to podziel się wrażeniami:)jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-89543633456836537212018-03-17T19:48:54.748+01:002018-03-17T19:48:54.748+01:00Zrobiłam i ja :)
Mam jednak jedno zastrzeżenie...j...Zrobiłam i ja :)<br />Mam jednak jedno zastrzeżenie...jest za tłusty. Dałam mniej jak pół szklanki oleju. Następnym razem nie dam e ogóle. Przesmaze tylko pieczarki na łyżce masła. Na "surowo" przed pieczeniem pasztet był super, ale po upieczeniu jeszcze lepszy. Pomimo tego że zbyt tłusty.<br />Planuje jeszcze zrobić wersje z samych pieczarek, z soja, a trzeci z marchwi pora i cukinii. Czuje że to będzie hit!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-83926211460343178752018-03-14T10:13:54.970+01:002018-03-14T10:13:54.970+01:00Ale selery mają teraz ogromne rozmiary, dwa selery...Ale selery mają teraz ogromne rozmiary, dwa selery potrafią warzyc 1,5 kgStoodenthttps://www.blogger.com/profile/04355125793891470790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-79889885611444356162018-01-22T12:23:11.496+01:002018-01-22T12:23:11.496+01:00Na tzw. jarzynówce.Na tzw. jarzynówce.jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-61123189697302245192018-01-20T09:10:04.491+01:002018-01-20T09:10:04.491+01:00Jak grubo zetrzeć selera? Na jakiej tarce?Jak grubo zetrzeć selera? Na jakiej tarce?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-45962499871990240972017-12-31T14:21:43.811+01:002017-12-31T14:21:43.811+01:00Ok, nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł.Ok, nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł.jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-34413712877422120192017-12-31T00:10:10.993+01:002017-12-31T00:10:10.993+01:00Czy może być seler ze słoika ? Ktoś może próbował ...Czy może być seler ze słoika ? Ktoś może próbował ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-77519016062659672772017-09-23T19:37:52.703+02:002017-09-23T19:37:52.703+02:00Pyszny. Polecam jak dla mnie rewelacja. Pozdrawiam...Pyszny. Polecam jak dla mnie rewelacja. Pozdrawiam ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-56403883451725985802017-04-12T14:09:04.284+02:002017-04-12T14:09:04.284+02:00A czy pasztet będzie również smaczny bez pieczarek...A czy pasztet będzie również smaczny bez pieczarek ani żadnych innych grzybów? Ewentualnie czym możnaby je zastąpić?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-46508460324370922072015-01-17T13:34:41.517+01:002015-01-17T13:34:41.517+01:00Wczoraj koleżanka dała mi spróbować pasztet z sele...Wczoraj koleżanka dała mi spróbować pasztet z selera,był tak pyszny,że zaraz się biorę do pracy. Ale ja mam taki skład. 1/2 kg selera-utrzeć na tarce,2 małe cebule,2 ząbki czosnku,0,5 l wody,1/2 kostki margaryny, 1 kostka wywaru z rosołu.Gotować 1 godz. Po wystudzeniu dodać 1/2 szkl. bułki tartej i 3 jajka. Piec 1,20 godz w 190 st.<br />Ja go trochę zmodyfikuję i efektem się pochwalę.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-4991335285789303402015-01-11T18:47:56.638+01:002015-01-11T18:47:56.638+01:00Nie ważyłam, ale mogę podpowiedzieć, że miały ok ....Nie ważyłam, ale mogę podpowiedzieć, że miały ok .15-17 cm średnicy:) jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-16386280652438669482015-01-11T15:38:45.236+01:002015-01-11T15:38:45.236+01:00A ile dokładnie tego selera powinno być? Kilogramo...A ile dokładnie tego selera powinno być? Kilogramowo. Bo są różnej wielkości ;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-41589769491402583662014-04-11T19:51:05.318+02:002014-04-11T19:51:05.318+02:00Jak kto lubi - ja robiłam kanapki, m.in. z dodatki...Jak kto lubi - ja robiłam kanapki, m.in. z dodatkiem ogórków kanapkowych (przepis na moim blogu), keczupu, sosu jogurtowo-czosnkowego... Pyszny też jest na pieczywie chrupkim - jeśli ktoś takowe lubi. A moja koleżanka zajada się nim solo:) Tak czy inaczej - pasztet polecam!!!jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-7357447494539734792014-04-11T18:53:04.368+02:002014-04-11T18:53:04.368+02:00A z czym ten pasztet spożywać ? tak sam? jako prze...A z czym ten pasztet spożywać ? tak sam? jako przekąska?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-15951304422949475452014-03-31T08:51:44.572+02:002014-03-31T08:51:44.572+02:00Pasztet wyszedł super, zjedzony w mig niestety mn...Pasztet wyszedł super, zjedzony w mig niestety mnie tak pięknie z formy nie wyszedł ale następnym razem bardziej się przyłożę. :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-90600698459755657292014-03-28T11:52:34.877+01:002014-03-28T11:52:34.877+01:00No to widzę, że preferujesz wychowanie przez ciężk...No to widzę, że preferujesz wychowanie przez ciężką pracę. Mogłaś przecież podrzucić gotowy pasztet ale nie Ty wolałaś inaczej :)))))DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-30306685380914934382014-03-27T20:17:38.783+01:002014-03-27T20:17:38.783+01:00Tak, przyznaję się! To ja podrzuciłam Ci te selery...Tak, przyznaję się! To ja podrzuciłam Ci te selery:):):) Właśnie wczoraj zrobiłam kolejną porcję pasztetu a już połowy nie ma. Upiekłam też mamie (taki prezencik na 77. urodziny) - nie może się go nachwalić! Mam nadzieję, że Twój będzie równie udany:) Czekam na wieści!jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-59401260009396017262014-03-27T10:48:20.288+01:002014-03-27T10:48:20.288+01:00Ktoś niepostrzeżenie podrzucił mi do kuchni 2,5 kg...Ktoś niepostrzeżenie podrzucił mi do kuchni 2,5 kg selera. Nie masz chyba? ;) z tym nic wspólnego.<br />Dam znać jak wyszedł pasztet DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-17503046654654887732014-03-24T18:54:32.793+01:002014-03-24T18:54:32.793+01:00Raczej jak śliwka w DżemDżus:):):)Raczej jak śliwka w DżemDżus:):):)jelkahttps://www.blogger.com/profile/06737438802548727582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5443100047467697246.post-58945701314548345132014-03-24T18:01:27.487+01:002014-03-24T18:01:27.487+01:00No to wpadłaś jak śliwka w kompot :) Teraz już się...No to wpadłaś jak śliwka w kompot :) Teraz już się nas nie pozbędziesz.DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.com