środa, 9 maja 2012

Sałatka z kuskusem i warzywami


"Szybka i smaczna sałatka, do zrobienia której namówiła mnie moja córcia."

Składniki:
  • 1 opakowanie kuskusu
  • 1 opakowanie mieszanki warzyw po meksykańsku (dla mnie najlepsze są z Lidla)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Kuskus zaparzyć bulionem zgodnie z opisem na opakowaniu (5 minut). W międzyczasie przesmażyć na oleju mieszankę meksykańską. Gdy warzywa już zmiękną, dodać je do przygotowanego wcześniej kuskusu. Wymieszać, ostudzić. Po ostygnięciu posolić, posypać pieprzem, dodać majonez i wymieszać. 
Mięsożercy mogą dorzucić mięsko, np. pierś z kurczaka.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz